Nederlandse Banken behoren tot de best presterende digitale merken – BANKEN.NL

Written by Martin Hermsen

Nederlandse banken blijken tot de best presterende merken te horen op het gebied van competitieve sterkte in de verschillende digitale kanalen. De branche eindigt in de top van de ‘Digital Dominance Benchmark’ die wordt samengesteld door Dicitas Consulting. Banken doen het met name erg goed op het gebied van web en apps. ABN AMRO, ING en de Rabobank scoren het hoogst binnen de branche.

Register for #DIS2018NL

Lees verder

Comments Comments Off on Nederlandse Banken behoren tot de best presterende digitale merken – BANKEN.NL
Tags

31 jan

‘Digitaal gat tussen merken en klanten blijft groot’ – RETAILNEWS.NL

Written by Martin Hermsen

Nederlandse merken hebben hun digitale kracht en zichtbaarheid vorig jaar slechts licht verbeterd. Daarmee blijft ons land achter ten opzichte van onder meer Duitsland en Frankrijk, blijkt uit de Digital Dominance Benchmark van Dicitas Consulting. Dicitas reikt dit jaar voor de tweede keer de Digital Dominance Award uit aan bedrijven in negen verschillende sectoren.

 

Binnen de non-foodretail zijn bol.com, H&M en Zalando genomineerd, terwijl Albert Heijn, Jumbo en Lidl kanshebbers zijn onder de foodretailers. Zij worden onder meer beoordeeld op de gebruiksvriendelijkheid van hun website, optimalisatie voor mobiel, relevantie van hun content en social mediastrategie.

Register for #DIS2018NL

Lees verder

Comments Comments Off on ‘Digitaal gat tussen merken en klanten blijft groot’ – RETAILNEWS.NL
Tags

17 jan

Nederlandse merken verbeteren zich digitaal slechts langzaam – CUSTOMER TALK

Written by Martin Hermsen

Nog steeds bestaat er een kloof tussen wat klanten verwachten en ervaren van een merk in de huidige digitale wereld. Het dichten van deze digitale prestatiekloof is voor veel bedrijven een serieuze uitdaging. Over de gehele linie wordt hard gewerkt aan het opbouwen van digitale vaardigheden en geïnvesteerd in digitale platformen. Door de toch nog vaak silo-achtige benadering wordt klanten echter nog zelden een echt goede digitale klantervaring geboden die klopt, ertoe doet, zich logisch uitstrekt in de tijd en die te allen tijde de klant centraal stelt. Werk aan de digitale winkel dus.

Register for #DIS2018NL

Lees verder

Comments Comments Off on Nederlandse merken verbeteren zich digitaal slechts langzaam – CUSTOMER TALK
Tags

16 jan

De 30 bedrijven die de beste digitale klantervaring bieden – CONSULTANCY.NL

Written by Martin Hermsen

Terwijl het voor grote merken vandaag de dag essentieel is om hun klanten een goede digitale ervaring te bieden, wordt er in de praktijk nog maar beperkte vooruitgang geboekt. Dat blijkt uit nieuw onderzoek onder 150 grote bedrijven. Een kopgroep van 30 bedrijven laten zien hoe het moet – zij slagen erin om hun klanten van een excellente digitale klantervaring te voorzien.

 

Voor het derde jaar op rij bracht Dicitas Consulting in zijn ‘Digital Dominance Benchmark’ in kaart hoe grote merken presteren op het gebied van digitaal zakendoen. De onderzoekers keken hierbij naar meer dan 50 performance-indicatoren verdeeld over vijf aspecten: website, sociale kanalen, online video, SEO (zoekmachine-optimalisatie) en apps. Enkele voorbeelden van indicatoren zijn het gemiddeld aantal pagina’s dat wordt bekeken op de website, de behaalde groei op de sociale kanalen zoals Facebook en LinkedIn, zoekmachinecomponenten als meta-omschrijvingen en gebroken links en het gebruik en de waardering van apps.

Register for #DIS2018NL

Lees verder

Comments Comments Off on De 30 bedrijven die de beste digitale klantervaring bieden – CONSULTANCY.NL
Tags

15 jan

Uitzendbureaus scoren laag in het benutten van digitale mogelijkheden – FLEXNIEUWS.NL

Written by Martin Hermsen

In de Digital Dominance Benchmark van Dicitas.com is onderzoek gedaan naar de digitale performance van de uitzendbranche als sector.

De gemiddelde score van de uitzendbranche sector in alle categorieën (web, social, SEO, video en Apps) is lager dan het gemiddelde van alle sectoren in Nederland en België, blijkt uit deze de benchmark.

Digitale prestaties van uitzendbureaus
Binnen de sector zijn 20 uitzendbureaus onderzocht in Nederland en België en in totaal 50 in Europa. Het gemiddelde van alle Nederlandse en Belgische uitzendbureaus scoort lager dan het gemiddelde van alle sectoren bij elkaar volgens Dicitas. Zo is bijvoorbeeld de score in de categorie online video binnen de sector zeer laag terwijl de web score gemiddeld is. Hierdoor is het digitale bereik van uitzendbureaus gemiddeld genomen beperkt.

Register for #DIS2018NL

Lees verder

Comments Comments Off on Uitzendbureaus scoren laag in het benutten van digitale mogelijkheden – FLEXNIEUWS.NL
Tags

9 jun

7 Digital Dominance Award 2016 winners in Belgium

Written by Martin Hermsen

Yesterday, professionals active in digital marketing representing companies of all sort of industries gathered at Chalet Robinson to celebrate the Digital Dominance Award winners for 2016 for the Belgian Market. The Digital Dominance Benchmark is a research by Dicitas Consulting, who initiated this new award to recognize the digitally dominant brands. Similar awards have recognized the digital dominant brands in the Netherlands and in Asia.

Over 160 brands were screened in the research. For the Belgian market 55 brands were screened and 21 were nominated in 7 different categories (Banking, Insurance, Telco, Utilities, Food Retail, Retail & Products).

 

The winners received their awards during the Digital Dominance Award Diner organized by Dicitas Consulting in collaboration with Conversion Talent and Yonego. The partnering companies polled the audience on how they evaluate the gap between their company’s ambitions and the reality and discussed on what holds companies back from closing the gap between the consumer expectations and the digital delivery. During the award evening topics were tackled as ‘how to identify the right digital talent and how to recruit them’ and ‘what to anticipate as digital trends for 2017’.

Read more

Comments Comments Off on 7 Digital Dominance Award 2016 winners in Belgium
Tags

8 mrt

Zweeds bedrijf meest digitaal zichtbaar – CUSTOMERFIRST.NL

Written by Martin Hermsen

ING, Albert Heijn, Ziggo, Centraal Beheer, Heineken en Nuon zijn digitaal het meest dominant zichtbaar in hun sector. Om die reden hebben een Digital Dominance Award in de wacht gesleept. Maar H&M uit Zweden is de absolute topper.

Dicitas Consulting is de partij die de award in het leven heeft geroepen. De organisatie wil digitale zichtbaarheid belonen.

Maar het Zweedse H&M steekt met kop en schouders boven iedereen uit. De Scandinavische gigant blijkt competitief uitermate sterk in verschillende digitale kanalen, waaronder website, sociale kanalen, online video, SEO en apps.

Goto press publication

Read more

Comments Comments Off on Zweeds bedrijf meest digitaal zichtbaar – CUSTOMERFIRST.NL
Tags

27 sep

Retail koploper in digitalisering, H&M absolute winnaar – CONSULTANCY.NL

Written by Martin Hermsen

De retailsector loopt in ons land voorop op het gebied van digitalisering, met H&M als de absolute koning van het landschap. Het Zweedse retailbedrijf is volgens nieuw onderzoek een ‘best practice’ te noemen op vele belangrijke assen van digitaal zakendoen en e-commerce: van de eigen website (+SEO) tot de inzet van sociale kanalen, online video en apps. Andere digitale koplopers zijn ING, Albert Heijn, Ziggo, Centraal Beheer, Heineken en Nuon.

Goto Press Publication Read more

Comments Comments Off on Retail koploper in digitalisering, H&M absolute winnaar – CONSULTANCY.NL
Tags

19 sep
  1. 1
  2. 2

The Sia Partner Network

1

Copyright © 2018 Sia Partners. All Rights Reserved. Sia Partners, its logo, and Partners in
Transformation are trademarks of Sia Partners.

Development Nicetoclick.com