Digitale ontwikkeling van Nederlandse merken toont stagnatie

Written by Stefan Twigt

Ten opzichte van 2017 hebben Nederlandse bedrijven en merken zich in beperkte mate verbeterd voor wat betreft de digitale zichtbaarheid en de kracht van hun merk. Daarnaast is een groot gedeelte van de merken er digitaal op achteruit gegaan. Ook bestaat er nog steeds een kloof tussen wat klanten verwachten en ervaren van een merk in de huidige digitale wereld. Veel merken hebben moeite de digitale ontwikkeling van voorgaande jaren vast te houden. De drijfveer om digitaal dominanter te zijn dan concurrenten lijkt voor veel merken een uitdaging. Indien digitaal sterke merken hier geen prioriteit aan geven, bestaat de dreiging te worden voorbijgestreefd door hun concurrenten en nieuwkomers op de markt.

Register for #DIS2018NL

Lees verder

Comments Comments Off on Digitale ontwikkeling van Nederlandse merken toont stagnatie
Tags

14 mrt

Written by Martin Hermsen

Dit jaar is de Digital Dominance Benchmark voor het derde achtereenvolgende jaar uitgevoerd. De benchmark toont de competitieve digitale sterkte van een merk in de verschillende digitale kanalen. 

Ten opzichte van de vorige benchmark in 2018 hebben Nederlandse bedrijven en merken zich beperkt verbeterd voor wat betreft de digitale zichtbaarheid en kracht van hun merk. Daarnaast is een groot gedeelte van de merken er digitaal op achteruit gegaan.

Register for #DIS2018NL

Lees verder

Comments Comments Off on
Tags

11 mrt

Luchtvaart, telecom en retail lopen voorop met online digitalisering

Written by Martin Hermsen

De online digitale volwassenheid van bedrijven in Nederland verschilt significant per sector. Dat blijkt uit onderzoek van Sia Partners, dat voor het derde achtereenvolgende jaar op rij is uitgevoerd.

In de bevindingen komt naar voren dat bedrijven in de luchtvaart gemiddeld genomen vooroplopen, als het gaat om het inrichten van digitale kanalen ten behoeve van klantacquisitie en -behoud, dienstverlening en klantenservice. KLM is volgens de onderzoekers de beste presteerder, gevolgd door Ierse prijsvechter Ryanair en KLM-dochter Transavia. Wat opvalt is dat de sector in zijn gebruik van de social mediakanalen duidelijk onderscheid maakt. Twitter wordt bijvoorbeeld gebruikt als verlenging van de klantenservice en Instagram wordt met name gebruikt om meer inzichten te bieden in de sector.

Register for #DIS2018NL

Lees verder

Comments Comments Off on Luchtvaart, telecom en retail lopen voorop met online digitalisering
Tags

11 mrt

Nederlandse Banken behoren tot de best presterende digitale merken – BANKEN.NL

Written by Martin Hermsen

Nederlandse banken blijken tot de best presterende merken te horen op het gebied van competitieve sterkte in de verschillende digitale kanalen. De branche eindigt in de top van de ‘Digital Dominance Benchmark’ die wordt samengesteld door Dicitas Consulting. Banken doen het met name erg goed op het gebied van web en apps. ABN AMRO, ING en de Rabobank scoren het hoogst binnen de branche.

Register for #DIS2018NL

Lees verder

Comments Comments Off on Nederlandse Banken behoren tot de best presterende digitale merken – BANKEN.NL
Tags

31 jan

‘Digitaal gat tussen merken en klanten blijft groot’ – RETAILNEWS.NL

Written by Martin Hermsen

Nederlandse merken hebben hun digitale kracht en zichtbaarheid vorig jaar slechts licht verbeterd. Daarmee blijft ons land achter ten opzichte van onder meer Duitsland en Frankrijk, blijkt uit de Digital Dominance Benchmark van Dicitas Consulting. Dicitas reikt dit jaar voor de tweede keer de Digital Dominance Award uit aan bedrijven in negen verschillende sectoren.

 

Binnen de non-foodretail zijn bol.com, H&M en Zalando genomineerd, terwijl Albert Heijn, Jumbo en Lidl kanshebbers zijn onder de foodretailers. Zij worden onder meer beoordeeld op de gebruiksvriendelijkheid van hun website, optimalisatie voor mobiel, relevantie van hun content en social mediastrategie.

Register for #DIS2018NL

Lees verder

Comments Comments Off on ‘Digitaal gat tussen merken en klanten blijft groot’ – RETAILNEWS.NL
Tags

17 jan

Nederlandse merken verbeteren zich digitaal slechts langzaam – CUSTOMER TALK

Written by Martin Hermsen

Nog steeds bestaat er een kloof tussen wat klanten verwachten en ervaren van een merk in de huidige digitale wereld. Het dichten van deze digitale prestatiekloof is voor veel bedrijven een serieuze uitdaging. Over de gehele linie wordt hard gewerkt aan het opbouwen van digitale vaardigheden en geïnvesteerd in digitale platformen. Door de toch nog vaak silo-achtige benadering wordt klanten echter nog zelden een echt goede digitale klantervaring geboden die klopt, ertoe doet, zich logisch uitstrekt in de tijd en die te allen tijde de klant centraal stelt. Werk aan de digitale winkel dus.

Register for #DIS2018NL

Lees verder

Comments Comments Off on Nederlandse merken verbeteren zich digitaal slechts langzaam – CUSTOMER TALK
Tags

16 jan

De 30 bedrijven die de beste digitale klantervaring bieden – CONSULTANCY.NL

Written by Martin Hermsen

Terwijl het voor grote merken vandaag de dag essentieel is om hun klanten een goede digitale ervaring te bieden, wordt er in de praktijk nog maar beperkte vooruitgang geboekt. Dat blijkt uit nieuw onderzoek onder 150 grote bedrijven. Een kopgroep van 30 bedrijven laten zien hoe het moet – zij slagen erin om hun klanten van een excellente digitale klantervaring te voorzien.

 

Voor het derde jaar op rij bracht Dicitas Consulting in zijn ‘Digital Dominance Benchmark’ in kaart hoe grote merken presteren op het gebied van digitaal zakendoen. De onderzoekers keken hierbij naar meer dan 50 performance-indicatoren verdeeld over vijf aspecten: website, sociale kanalen, online video, SEO (zoekmachine-optimalisatie) en apps. Enkele voorbeelden van indicatoren zijn het gemiddeld aantal pagina’s dat wordt bekeken op de website, de behaalde groei op de sociale kanalen zoals Facebook en LinkedIn, zoekmachinecomponenten als meta-omschrijvingen en gebroken links en het gebruik en de waardering van apps.

Register for #DIS2018NL

Lees verder

Comments Comments Off on De 30 bedrijven die de beste digitale klantervaring bieden – CONSULTANCY.NL
Tags

15 jan

Uitzendbureaus scoren laag in het benutten van digitale mogelijkheden – FLEXNIEUWS.NL

Written by Martin Hermsen

In de Digital Dominance Benchmark van Dicitas.com is onderzoek gedaan naar de digitale performance van de uitzendbranche als sector.

De gemiddelde score van de uitzendbranche sector in alle categorieën (web, social, SEO, video en Apps) is lager dan het gemiddelde van alle sectoren in Nederland en België, blijkt uit deze de benchmark.

Digitale prestaties van uitzendbureaus
Binnen de sector zijn 20 uitzendbureaus onderzocht in Nederland en België en in totaal 50 in Europa. Het gemiddelde van alle Nederlandse en Belgische uitzendbureaus scoort lager dan het gemiddelde van alle sectoren bij elkaar volgens Dicitas. Zo is bijvoorbeeld de score in de categorie online video binnen de sector zeer laag terwijl de web score gemiddeld is. Hierdoor is het digitale bereik van uitzendbureaus gemiddeld genomen beperkt.

Register for #DIS2018NL

Lees verder

Comments Comments Off on Uitzendbureaus scoren laag in het benutten van digitale mogelijkheden – FLEXNIEUWS.NL
Tags

9 jun
  1. 1
  2. 2

The Sia Partner Network

1

Copyright © 2018 Sia Partners. All Rights Reserved. Sia Partners, its logo, and Partners in
Transformation are trademarks of Sia Partners.

Development Nicetoclick.com